Tuesday, January 11, 2011

Äriseadustik 2011, muudatused

Äriseadustik toob 2011.a ettevõtjatele mitmeid muudatusi.

Peamised muudatused on osaühingutele, mis ühelt poolt lihtsustavad asjaajamist ning teisalt on seotud eurole üleminekuga.

Seoses eurole üleminekuga on võimalik üle viia senine eesti kroonides olev osaühingu osakapital euodesse. Siin on konks selles, et seaduselooja võimaldab osakapitali viia 2011.aasta jooksul eurodesse tasuta. Tasuta tähendab, et riik ei küsi osakapitali eurodesse arvestamise muudatuste tegemisel riigilõivu. Tavalisel juhul kaasneks muudatustega riigilõiv. Samas ei ütle seaduselooja, millal osakapital peaks olema eurodesse viidud ning ei sea täna selle tegevuse jaoks ka ajalist piirangut.

Teine suurem muudatus puudutab osaühingu osade ostu eelisõigust. Kuni 31.12.2010 oli osaühingu osa müümisel  teistel osanikel ostueelisõigus, siis alates 01.01.2011 saab osa ostueelisõiguse põhikirjaga täielikult välistada.

Vaata ja loe lähemalt raamatupidamisega seonduvalt Äriseadustiku 2011 muudatustest.

Kordaminekuid!

Sunday, January 2, 2011

Krediidiinfo >> kust leida infot?

Krediidiinfo - uue äripartneri leidmiseks või koostöö ülevaatuseks.
Oled uute koostööpartnerite otsingul või vaatad üle ja hindad senist koostööd. Igal juhul on see oluline koht  riskide hindamisel.

Kust
Kasutan peamiselt www.krediidiinfo.ee ja E-Äriregistri pakutavat infot.

Usaldusväärsus
Info peab olema usaldusväärsest allikast - ma ei tee siin allahindlusi. Kasutan neid allikaid, mis on usaldusväärsed.

Kiirus
Kiirus - vajan infot kohe. Ma ei soovi selleks hakata kellelegi helistama või e-kirju saatma. Saan selle kätte oma tööarvutist.

Täpsemat krediidiinfo leidmise juhendit vaata meie raamatupidamise kodulehelt krediidiinfo leidmise artiklist.

Edu!